Podcast over Krijgslessen voor managers van Jaap Jan Brouwer

Het boek Krijgslessen voor managers van Jaap Jan Brouwer is besproken bij businesscoach Erno Hannink.

In deze aflevering hebben we het over het boek Krijgslessen voor managers van Jan Jaap Brouwer. Een boek vol met interessante lessen uit de geschiedenis van de recente oorlogen in Europa ook wanneer je niets hebt met het leger. De kleine teams, duidelijke instructies over het doel zonder veel details over hoe het doel te bereiken en leren in de praktijk en dat delen met andere leiders zijn onderwerpen die ook in jouw bedrijf werken.

Klik hier verder voor de podcast.


 

Militaire organisaties worden getraind op omgaan met onzekerheden en chaos. Al eeuwen lang. Er valt veel te leren van militaire organisaties. In Krijgslessen voor managers gaat Jaap Jan Brouwer in op de wijze waarop deze organisaties werden aangestuurd. Wat hun opvattingen zijn over leiderschap. En hoe gaan ze om met vakmanschap, persoonlijke ontwikkeling en opdrachtgericht werken? De lessen zijn direct praktisch toepasbaar  op het niveau van medewerker, team, leidinggevende en de organisatie als geheel. Ze zullen uw organisatie nieuw elan en een hoge mate van wendbaarheid en robuustheid geven.

Jaap Jan Brouwer vertaalt het rijke verleden naar lessen voor het heden. En laat zien dat allerlei modieuze begrippen als ‘agile’, ‘scrum’ en ‘tribes’ al eeuwen oud zijn!

Meer lezen over Jaap Jan Brouwer? Hier vind je een interview ‘Inrichten van organisatie blijkt uitdaging voor bestuurder’