Erasmus Governance Institute

Erasmus Governance Institute

Het Erasmus Governance Institute (EGI) is in 2005 opgericht als expert centre voor executive education op het gebied van corporate governance en organiseert diverse Programma’s die (aankomende) commissarissen en toezichthouders ondersteunen in de uitoefening van hun taak. Met haar programma’s richt zij zich op de brede groep van commissarissen en toezichthouders van internationale en Nederlandse ondernemingen en maatschappelijke organisaties.

Naast haar 10-daagse hoofdprogramma biedt zij masterclasses aan over audit committee vraagstukken, over financieel management voor commissarissen en toezichthouders met een niet-financiële achtergrond, over governance van netwerken in de publieke sector, een masterclass over emotionele vaardigheden en een Masterclass over Kunstmatige intelligentie voor commissarissen en toezichthouders.

De programma’s van EGI zijn opgezet vanuit de methodiek van peergroup learning: onze deelnemers zijn in onze programma’s net zo belangrijk voor de inhoudelijke invulling als de topdocenten van meerdere universiteiten in Nederland en de governance experts uit de praktijk van het toezicht. Onze opleidingen zorgen niet alleen voor inhoudelijke kennisoverdracht maar bieden ook een podium voor reflectie en het delen van inzichten. Daarom is gekozen voor kleine trainingsgroepen van maximaal 16 deelnemers, waarbij in een vertrouwde omgeving ook eigen dilemma’s en ervaringen van deelnemers worden besproken.

Contact

Van der Goot | Building
Burgemeester Oudlaan 50
3062 PA Rotterdam
https://www.eur.nl/egi
egi.com@ese.eur.nl
010-4082681

Topstories van:

Erasmus Governance Institute

Bron: Alexander Sinn via Unsplash

Kunstmatige intelligentie: waarom elke commissaris en toezichthouder de kansen en risico’s moet kennen

Bron afbeelding: Hunters Race via Unsplash

Commissarissen in het familiebedrijf hebben niets te vertellen….Of?

Bron: ray sangga kusuma via Unsplash

Het belang van de vrijwillige toezichthouder

REGISTREER GRATIS

Registreer gratis voor de maandelijkse nieuwsbrief met geselecteerde artikelen en nieuws direct in je inbox.

EGI
RECENT VERSCHENEN
Goed Bestuur en Toezicht 1/2022