Bijeenkomst / Event

Boeklancering ‘COVID-19: een bevel uit het niets’ tijdens 50ste Nyenrode Commissarissencyclus

Nyenrode Business Universteit startte in 1994 met de eerste academische commissarissenopleiding in Nederland. Op maandag 26 oktober 2020 viert de universiteit het feit dat dit programma voor de vijftigste keer van start gaat. En u bent uitgenodigd om dit met Nyenrode samen te vieren.

Vanwege corona is een life event met veel gasten niet mogelijk en dus heeft Nyenrode voor een ronde tafeldiscussie gekozen met alumni van ons programma.

Aan tafel schuiven aan: Corien Wortmann-Kool, voorzitter van het bestuur van het ABP, Ton van Veen, CFO van Jumbo, Jos de Blok, voorzitter van Buurtzorg en ondergetekende. Het gesprek wordt gemodereerd door Jeroen Smit. Het gesprek wordt live uitgezonden en opgenomen zodat voor diegenen die het tijdstip niet past, het ook mogelijk is de uitzending op een ander moment te bekijken.

De live stream start om 15.00 uur en duurt tot ongeveer 16.30 uur. Aan het eind zal het boek ‘COVID-19: een bevel uit het niets‘ worden aangeboden dat door ruim vijftig hoogleraren en medewerkers van Nyenrode is geschreven naar aanleiding van de huidige pandemie. Daarin treft u in 37 essays hun perspectief op de gevolgen van de coronacrisis.

Tijdens de ronde tafel discussie behandelen we thema’s als: :

  • Wat is er in de afgelopen decennia veranderd in het domein van bestuur en toezicht?
  • Is er sprake van toegenomen professionalisering van bestuur en toezicht en helpen opleidingen daarbij?
  • Wat zijn de actuele dilemma’s in de boardroom?
  • Welke veranderingen voorziet u in de komende periode als het gaat over bestuur en toezicht?
  • Welke adviezen zou u uw collega’s en Nyenrode als opleidingsinstituut willen meegeven?

U kunt zich aanmelden voor de live stream via deze link. Na uw aanmelding ontvangt u binnen enkele minuten een bevestiging van inschrijving. De besloten link om in te kunnen loggen op 26 oktober ontvangt u in een later schrijven.

Datum:

26 oktober 2020